Există soluții de scos petele de pe haine?!

Care sunt cele mai bune soluții de scos petele de pe haine?

Există mai multe produse și soluții eficiente pentru îndepărtarea petelor de pe țesături. Alegerea depinde de tipul de pată și de materialul pe care îl cureți. Momentul in care actionezi asupra petei este si el important. Cu cat intervenim mai repede cu atat sansele noastre de reusita sunt mai mari.

cat, kitten, dressed-316994.jpg

Iată câteva opțiuni:

Apă și detergent lichid pentru rufe: Unele pete, cum ar fi cele de mâncare sau de murdărie obișnuită, pot fi îndepărtate cu apă și detergent lichid pentru rufe sau chiar vase. Amestecă puțin detergent cu apă caldă și aplică soluția pe pată. Tamponează ușor și spală țesătura ca de obicei.

Soluții comerciale pentru îndepărtarea petelor: Există numeroase produse comerciale disponibile pe piață special formulate pentru îndepărtarea petelor de pe diferite tipuri de țesături. Acestea pot include produse sub formă de spray sau gel.

Cele mai bune recenzii le-am intalnit la produsele: „Chogan Degreaser Plus„, Solutie anti-pete „Smacchio Tutto”, Spray anti-pete „Denkmit„, Degresant Forte universal TRIUMF, Chante Clair degresant Sgrassatore.

Oxi-Action sau înălbitor cu oxigen activ: Produsele care conțin perborat de sodiu (cum ar fi OxiClean) sunt eficiente în îndepărtarea petelor de pe țesături colorate sau albe. Amestecă produsul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și aplică-l pe pată. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute înainte de spălare.

Soluții tradiționale:

washing, woman, laundress-6384535.jpg

Amoniac: Amoniacul diluat în apă poate fi folosit pentru îndepărtarea unor pete dificile, cum ar fi cele de grăsime sau de sânge. Amestecă o parte amoniac cu nouă părți apă. Aplică soluția pe pată, apoi tamponează ușor și clătește bine cu apă curată.

Bicarbonat de sodiu și apă: Bicarbonatul de sodiu este eficient în îndepărtarea petelor de mirosuri sau de transpirație. Amestecă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplică-o pe pată. Las-o să acționeze timp de 30 de minute înainte de spălare.

Oțet alb sau de mere: O soluție diluată de oțet alb sau oțet de mere poate fi eficientă în îndepărtarea petelor de cafea, ceai sau transpirație. Amestecă o parte oțet cu două părți apă. Aplică soluția pe pată, apoi tamponează ușor și spală țesătura ca de obicei.

Alcool izopropilic: Alcoolul izopropilic poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor de cerneală, vopsea sau ruj. Aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe o cârpă curată și tamponează ușor zona pătată. Clătește cu apă și spală țesătura ca de obicei.

Indiferent de produsul sau soluția pe care o folosești, este important să testezi întotdeauna mai întâi. Pe o porțiune mică a țesăturii pentru a te asigura că nu va cauza decolorare sau deteriorare.

De asemenea, urmează întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj și folosește mănuși de protecție și ventilație adecvată atunci când lucrezi cu produse chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *