Cum poți alege o alimentație sănătoasă pentru copilul tău?

Ne plac cei de la Twinkle pentru că au tot felul de resurse utile și creative. Dacă ești în pană de idei, în materialul de aici poți descoperi o mulțime de sfaturi și idei pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată a copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Materialul include informații despre importanța respectării celor trei mese ale zilei, implicarea copilului în alegerea meniului și pregătirea meselor și multe altele, dar si activități pe care le poți încerca alături de copilul tău.

Mai mult, materialul are un design plăcut și culori vesele, îl poți printa pentru a-l avea mereu la îndemână. Vrei mai mult și nu știi cum să începi, iată câteva resurse Twinkl pe care ți le recomandăm pentru a start:

  • Piramida alimentelor – Activitate – Un mod original și interesant prin care le poți prezenta copiilor piramida alimentelor. Principiul din spatele acesteia este de a prezenta alimentele sănătoase care ar trebui consumate și cantitatea în care ar trebui consumate pentru a avea o dietă sănătoasă;
  • Jurnalul meu alimentar Activitate – Un material excelent pentru a-i încuraja pe copii să noteze și să reflecteze asupra dietei lor.

Cum îi ajutăm pe copii să deprindă obiceiuri sănătoase?

Alimentația copiilor trebuie să fie echilibrată și să cuprindă lipide, grăsimi și carbohidrați sănătoși. Pentru a asigura o alimentație sănătoasă copilului, poți include în meniul zilnic:

    • fructe și legume proaspete;
    • surse de proteine (carne, fructe de mare, pește, fasole);
    • cereale integrale.

Mai multe poți descoperi urmărind filmulețul de aici, „What is the Eatwell Guide? Healthy Eating for Kids”. Videoclipul abordează alimentația pe înțelesul copiilor și într-un mod interactiv.

Sursa foto – freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *