SORA, noul AI care genereaza video din text

SORA este noul AI care genereaza video din instructuni de tip text.

SORA este un model AI care poate crea scene realiste și imaginative din instrucțiuni text.

Sursa: openai.com

DIn descrierea oficiala aflam ca Sora este capabil să creeze „scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii precise ale subiectului și ale fundalului”. De asemenea, compania notează că modelul poate înțelege modul în care obiectele „există în lumea fizică”. Precum și „să interpreteze cu acuratețe recuzita și să genereze personaje convingătoare care exprimă emoții vibrante”.

Ce isi propune OpenAI cu SORA?

„Explorăm instruirea pe scară largă a modelelor generative pe date video. Mai exact, antrenăm modele de difuzie condiționată de text în comun pe videoclipuri și imagini cu durate, rezoluții și raporturi de aspect variabile. Utilizăm o arhitectură transformatoare care funcționează pe patch-uri spațiu-timp de coduri latente video și imagini. Cel mai mare model al nostru, Sora, este capabil să genereze un minut de video de înaltă fidelitate. Rezultatele noastre sugerează că scalarea modelelor de generare video este o cale promițătoare către construirea de simulatoare de uz general pentru lumea fizică.” ne spun cei de la OpenAI

Învățăm AI să înțeleagă și să simuleze lumea fizică în mișcare. Avem scopul de a antrena modele care îi ajută pe oameni să rezolve probleme care necesită interacțiune în lumea reală. Sora poate genera videoclipuri de până la un minut, păstrând în același timp calitatea vizuală și respectarea solicitărilor utilizatorului.

Astăzi, Sora devine disponibilă echipei roșii pentru a evalua zonele critice pentru daune sau riscuri. Oferim, de asemenea, acces unui număr de artiști vizuali, designeri și realizatori de film pentru a obține feedback cu privire la modul de promovare a modelului pentru a fi cel mai util pentru profesioniștii creativi.

Împărtășim progresul cercetării noastre devreme pentru a începe să lucrăm cu și să obținem feedback de la oameni din afara OpenAI și pentru a oferi publicului o idee despre capabilitățile AI la orizont.

Intrebari frecvente exrase din comunitatea OpenAI:

Este Sora disponibilă chiar acum pentru mine?
R: Nu, nu este încă disponibil pe scară largă.

Există o listă de așteptare sau acces la API?
R: Nu din 16 februarie, rămâneți pe fază!

Cum pot avea acces la Sora?
A: Rămâneți pe fază! Nu am lansat accesul public la Sora.

OpenAI nu ne-a spus încă când și cu cât va fi disponibil Sora – dar e clar că lumea (sau cel puțin felul în care o vedem online) nu va mai fi la fel niciodată.

Lumiere de la Google pare a fi unul dintre principalii concurenți ai OpenAI și în acest spațiu. Similar cu Sora, Lumiere le oferă utilizatorilor instrumente de transformare a textului în video și le permite, de asemenea, să creeze videoclipuri pornind de la o imagine fixă. Citeste aici mai multe…

Lumiere de la Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *