Cel mai bun tratament pentru Tuia

Ce tratament pentru Tuia sau solutie de stropit ne poate ajuta sa obtinem un gard viu sanatos?

arborvitae, thuja, coniferous-4913378.jpg

Daca aveti in curte Tuia si vreti sa fie sanatoasa trebuie sa o stropiti cu Champ 77 WG.

Champ 77WG este un fungicid / bactericid ce se prezinta sub forma de granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare bleu vernil. Acesta stimuleaza rezistenta naturala a plantelor. Contribuie la combaterea integrata a patogenilor, in strategia impotriva crearii rezistentei la fungicidele sistemice, acesta avand efect fungicid si bactericid.

De ce sa folosim Champ 77WG?

Pentru ca este simplu si eficient. Exista si alte solutii insa printre cele mai recomandate si cel mai simplu de aplicat este acest Champ 77 WG. Champ este un fungicid atat preventiv cat si curativ, pe baza de cupru, ce acţionează prin contact. Pentru aplicare se dizolva 1 plic de 30g in 10L de apa. Curatati inainte uscaciunile sau partile bolnave si apoi, stropiti. Odata ce granulele se dizolva in apa, ionii de cupru se redistribuie pe suprafata tratata si distrug fungii si bacteriile prin inhibarea germinatiei sporilor si blocarea dezvoltarii miceliului. Substanta adera bine pe frunze si nu este nevoie de folosirea unui „adeziv”. 

Se poate aplica si ca tratament preventiv

Un alt avantaj al sau este faptul ca sporeste rezistenta naturala a plantelor si poate face parte din programele de combatere integrata ce reduc rezistenta agentilor patogeni la fungicidele sistemice. E recomandat sa se stropeasca preventiv si se poate face stropirea oricand. Doar sa nu fie prea cald sau prea frig si sa nu ploua. Intervalul recomandat este de peste 5 grade si sub 25 grade (e recomandat ca vara sa stropiti seara cat mai pe racoare). Daca aveti mai multi Tuia e bine sa aveti un vermorel ca sa fie munca mai usoara. Cu o recomandare de vermorel si revin cu ea intr-un nou articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *