Preschimbarea permisului de conducere auto pas cu pas

Mi-am schimbat de curand permisul si trebuie sa recunosc ca m-a surprins tare placut cat de mult s-au schimbat lucrurile in bine. Nu doar ca nu mai este deloc un proces complicat, dar nici nu mai dureaza atat de mult sa faci toate demersurile. Si pentru ca time is money, nu ma plang de cheltuieli, pentru ca mi-am economisit practic o zi de concediu pe care o salvasem special pentru aceasta nazdravanie.

Asa ca, iata pas cu pas ce si cum am facut:

PROGRAMARE

Am facut programare online direct pe site-ul DRPCIV. Am selectat din calendar exact ziua si ora care imi conveneau. Pentru ca am stiut ca voi face analizele in aceasi zi la clinica din vecinatate, am selectat o ora din a doua parte a zilei, sa am timp pentru finalizare demersuri cu fisa medicala.

DOCUMENTE

M-am informat in legatura cu ce documente am nevoie si ce taxe trebuie sa platesc si cum fac rost de ele. Am aflat AICI ca imi trebuie o Cerere pe care o sa o primesc de la ghiseu si o semnez pe loc (insotita de o declaratie de furt sau pierdere, daca este cazul), Actul de identitate in copie si original, Dovada de plata a contravalorii permisului de conducere (89 lei platiti online, AICI) Permisul de conducere actual/vechi in original si Fisa medicala

FISA MEDICALA

Mi-am luat inima in dinti si am pornit in aventura obtinerii fisei medicale. La indicatiile clinicii unde urma sa ma duc pentru fisa medicala, am solicitat si obtinut online, adeverinta de la medicul de familie care atesta ca nu sunt luata in evidente cu boli cronice si, cu ea in dinti si cu buletinul, m-am dus, in ziua in care aveam programarea pentru permis, cu 2 ore inainte de ora la care eram programata, la clinica GENRAL MED SERV, ce se afla vis a vis de DRPCIV pentru a obtine fisa. Am achitat o taxa de 250 de lei si in mai putin de 1 ora am plecat de acolo cu toate vizitele medicale facute si documentul complet care sa ateste ca sunt apta pentru a obtine noul permis de conducere. Care sunt investigatiile efectuate? Medicina interna, ORL, oftalmologie, ortopedie/chirurgie, neurologie, psihiatrie. Daca ai mai mult timp la dispozitie, sunt si clinici cu cost mai mic: referinte bune am primit despre Clinica Eminescu 100.

DEPUNEREA DOCUMENTELOR

La ora stabilita prin programarea online m-am prezentat la ghiseul indicat (etaj 1), nu am luat bon de ordine, nu am stat la nicio coada, la exact ora la care aveam programarea m-am dus la simpatica doamna de la ghiseu, unde am primit cererea sa o semnez, am facut o poza frumoasa si am predat vechiul permis. In final, am confirmat adresa de livrare a noului permis si am aflat ca in maxim 2/3 zile il primesc acasa, ceea ce s-a si intamplat.

Timpul consumat cu actiunea in sine a fost undeva la maxim 1 ora. Bugetul alocat 339 lei, cheltuit pe taxa de permis si fisa medicala. Daca ma gospodaream din timp si mergeam prin alte parti pentru obtinere fisa medicala scapam mai ieftin dar consumam ceva mai mult timp. Sunt convinsa ca m-a ajutat mult faptul ca am facut aceasta actiune in luna august cand toata lumea fie este plecata in concediu fie cu gandul acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *