Zamioculcas: Planta decorativă extrem de ușor de îngrijit

Dacă sunteți în căutarea unei plante de interior care să aducă un aer proaspăt și verde în casă sau birou, Zamioculcas este cu siguranță THE ONE. Cunoscută și sub numele de „ZZ plant” sau „planta ZZ”, aceasta este apreciată pentru frunzele lucioase și capacitatea de adaptare. Am pus laolaltă câteva informații despre Zamioculcas și modul în care puteți avea grijă de această plantă ușor de întreținut.

Zamioculcas este originară din zonele tropicale ale Africii de Est și face parte din familia plantelor Araceae (Monstera, Philodendronul, Anthurium, Zantedeschia, Spathiphyllum și Alocasia fac parte din această familie) . Are frunze lucioase, de culoare închisă, care cresc în formă de pene și, super interesant, are capacitatea de a stoca apă în rizomi săi, fapt care îi permite să supraviețuiască perioadelor de secetă (sau când pleci în vacanță și nu folosești un sistem de picurare)

Ce e fain la Zamioculcas este ușurința cu care poate fi îngrijită. Această plantă este cunoscută pentru rezistența sa și capacitatea de a supraviețui în condiții de iluminare redusă și neglijență. Poate tolera diferite niveluri de lumină, de la umbră parțială până la lumină indirectă. Cu toate acestea, este important să evitați expunerea directă la soarele puternic, deoarece frunzele se pot arde.

Dollar tree or Zamioculcas zamiifolia against a light gray wall. Zanzibar Gem, for decorating your home and office. Interior idea for office, living space, vertical frame

Good to know: Zamioculcas preferă solul uscat înainte de a fi reudată. Este mai bine să așteptați ca solul să se usuce între udări și să evitați excesul de apă, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rizomilor.

Un alt aspect care o face planta preferată pentru cei care nu au foarte multă experiență în ale florilor este faptul că este o plantă puțin pretențioasă în ceea ce privește solul. Poate crește într-o varietate de medii, de la soluri normale la cele cu drenaj deficitar. Cu toate acestea, este important să evitați solurile prea dense și să asigurați un bun drenaj pentru a preveni stagnarea apei.

În plus, Zamioculcas are și capacitatea de a purifica aerul din încăpere, eliminând substanțele chimice nocive și îmbunătățind calitatea aerului pe care îl respirăm.

În concluzie, Zamioculcas este o plantă pe care musai trebuie să o ai dacă vrei un pic de verde, dar timpul și experiența în îngrijirea plantelor nu dau pe dinafară. Frunzele lucioase și rezistența sa la condiții de creștere variate fac din Zamioculcas o alegere excelentă pentru începători sau pentru cei care nu au mult timp de alocat îngrijirii plantelor. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei plante frumoase și ușor de crescut, nu ezitați să adăugați Zamioculcas în colecția voastră de plante de interior.

Flower banner concept for office or shop. Zamioculcas zamiifolia or dollar tree, home plant is ornamental plant that helps filter air and absorb toxins. Concept vertical postcard or design web banner

Photo credit freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *