Ai semnatură electronică? Devino sustenabil!

earth day, celebration, world event-7903523.jpg

Semnătura electronică poate ajuta la promovarea sustenabilității.

Cum face asta? Prin:

Reducrea consumului de hârtie: Una dintre cele mai evidente modalități în care semnătura electronică contribuie la sustenabilitate este prin eliminarea necesității de a tipări documente pe hârtie pentru a le semna manual. Acest lucru reduce, evident, consumul de hârtie. Provoacă implicit, reducerea tăierilor de copaci și a producției de hârtie, care poate avea un impact semnificativ asupra mediului.

Economisirea energiei și reducerea emisiilor de carbon (CO2): Producția de hârtie, transportul și stocarea documentelor pe suport fizic necesită consum de energie și emisii de carbon. Semnătura electronică elimină aceste activități, contribuind la reducerea amprentei de carbon a unei organizații sau a unei persoane.

Eficiența proceselor: Semnătura electronică accelerează semnificativ procesele de semnare și aprobare a documentelor. Acest lucru duce la reducerea timpului și resurselor necesare pentru a finaliza tranzacții sau procese administrative. Ceea ce poate contribui la o mai mare eficiență și la economisirea de resurse.

Reducrea deșeurilor: Eliminarea documentelor tipărite înseamnă, de asemenea, o reducere a cantității de deșeuri de hârtie care trebuie eliminate. Acest lucru ajută la reducerea impactului asupra depozitelor de deșeuri și la economisirea de resurse necesare pentru eliminarea acestor deșeuri.

Siguranța documentelor: Semnătura electronică poate oferi un nivel mai mare de securitate pentru documente decât semnarea manuală. Acest lucru poate preveni falsificările și accesul neautorizat la documente. Ajutăm astfel la protejarea informațiilor și la evitarea pierderii de resurse legate de posibilele incidente de securitate.

ai generated, systems analyst, consultant-8211245.jpg

Incluziune

Accesibilitate: Semnătura electronică poate facilita accesul la documente și tranzacții pentru persoanele cu dizabilități. Acest lucru poate contribui la creșterea incluziunii prin egalitatea în ceea ce privește accesul la servicii și informații.

În concluzie, semnătura electronică poate juca un rol semnificativ în promovarea sustenabilității. Cum? Ei bine, prin reducerea consumului de hârtie, economisirea de energie, îmbunătățirea eficienței proceselor și asigurarea securității documentelor. Prin adoptarea semnăturii electronice, organizațiile dar și persoanele pot contribui la protejarea mediului înconjurător și la eficientizarea activităților lor.

Cum obținem semnătura electronică certificată? Vezi in acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *