Photoshop aduce în prim-plan Inteligența Artificială: Generare de Imagini și Funcții AI Avansat

Adobe a dat startul testării unei versiuni beta de Photoshop, care vine cu o caracteristică inovatoare: un instrument de inteligență artificială (AI) capabil să genereze imagini. În această fază beta, generatorul poate fi controlat prin comenzi scrise – utilizatorul descrie simplu în scris ceea ce dorește să apară în imagine, iar AI-ul preia indicațiile și își face treaba.

La aproximativ un an de la integrarea primelor funcții AI în produsul său principal, Adobe își extinde arsenalul cu acest generator de imagini. Funcționalitatea este gândită să faciliteze crearea de conținut vizual, iar utilizatorii pot da frâu liber imaginației fără să fie constrânși de abilități avansate de design sau de cunoștințe tehnice.

Pentru a spori creativitatea, utilizatorii au și opțiunea de a folosi imagini de referință, care pot servi ca model pentru noi creații. Adobe este de părere că această facilitate, deja oferită gratuit de multe alte produse AI, va fi un avantaj pentru abonații Photoshop, care plătesc un abonament lunar de aproximativ 26 de euro. Mai mult, compania raportează o creștere semnificativă a numărului de abonamente datorată funcțiilor AI introduse în ultima perioadă, cu un avans de 30%.

În plus față de generatorul de imagini, Adobe a adus îmbunătățiri și funcției Generative Fill, care utilizează AI-ul pentru a modifica sau completa diverse elemente ale unei imagini. Această actualizare permite funcției să utilizeze imaginile generate de AI pentru a manipula și mai eficient imaginile existente.

Funcțiile AI din Photoshop se bazează pe Firefly Image 3, cea mai recentă versiune a modelului lingvistic dezvoltat de Adobe. Acest lucru sugerează un angajament continuu al companiei în explorarea și implementarea tehnologiilor de ultimă generație pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi.

Sursa foto adobe.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *